Facebook Hesap Silme ve Dondurma İşlemi

Facebook Hesap Silme ve Dondurma İşlemi

Facebook Hesap Silme ve Dondurma İşlemi

Facebook hesap silme ve dondurma işlemi nasıl yapılır? Facebook dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma ve paylaşım platformlarından birisidir. Bu platform son dönemde bir durgunluk dönemi yaşamış olsa da. Yeni özellikleri ile kullanıcılarını kendisine çekmeyi de kolaylıkla başarabiliyor. Bununla birlikte pek çok insan çeşitli sebeplerle Facebook hesap silme ya da dondurma işlemleri yapıyorlar. Peki, bu işlemler nasıl gerçekleştirilir?

Facebook Hesap Silme ve Dondurma

Facebook hesap dondurma oldukça basit birkaç adımla gerçekleştirilebilir. Daha sonra istediğiniz zaman tekrardan giriş yapabilir ve hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Facebook hesap dondurma işlemi için şu adımları takip edebilirsiniz?

  • Öncelikle hesabınıza şifrenizle giriş yapınız.
  • Ayarlar bölümüne gelerek hesap bilgilerine erişmeniz gerekir.
  • Ayarlar içerisindeki ‘’Kişisel Bilgiler’’ kısmına giriş yapmalısınız.
  • ‘’Hesabı Yönet’’ seçeneği ile dondurma ve hesap varisi ayarlarına ulaşırsınız.
  • En altta bulunan ‘’Dondur’’ seçeneğine tıklayarak hesap dondurma işleminiz gerçekleşmiş olur.

Hesabınızı yeniden aktif hale getirene kadar Facebook hesabınız dondurulmuş olur. Şifreniz ve bilgileriniz ile giriş yaptığınızda hesabınız yeniden aktif olacaktır.

Facebook Hesabı Dondurulduğunda Neler Olur?

Hesabınızı dondurma işlemi Facebook hesap silme işleminde olduğu gibi tüm verilerinizi silmez. Hesabınız dondurulduğunda arkadaşlarınız ya da diğer kullanıcılar profilinize erişim sağlayamaz. Bununla birlikte mesajlaşmalarınız silinmeyecektir. Ayrıca bu durumun nedeni Facebook ve Messenger hesaplarının farklı olmasıdır. Hesabınız dondurulmuş olsa bile halen arkadaşlarınız ile mesajlaşabilir. Ayrıca mesajlaşmaları görüntüleyebilirsiniz. Messenger hesabını da dondurmak isterseniz uygulamaya girerek hesap ayarlarından Messenger da dondurulabilir.

Facebook Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu işlem sonrasında Facebook içerisinde yer alan tüm verileriniz kaybolacaktır. Mesajlaşmalarınız, gönderileriniz. Ve fotoğraflarınıza erişim imkanına sahip olamayacaksınız. Ayrıca bu durum ise belirli bir süreç sonrasında gerçekleşir. Hesap silme işlemi yaptığınız anda tüm bilgiler silinmez. Ayrıca size bir müddet zaman tanınır.

Facebook hesap silme işlemi için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Bir tarayıcı üzerinden Facebook hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Ayarlar kısmından ‘’Facebook Bilgilerin’’ seçeneğine tıklayın.
  • Bu kısımdaki hesap silme işlemine ulaşacaksınız.
  • Uyarılar sonrasında ‘’Hesabı Sil’’ seçeneğine tıkladığınızda hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Hesap silme işlemi sonrasında pişman olursanız 30 gün içerisinde kullanıcı adınız ve şifreniz ile tekrar giriş yapabilirsiniz. ‘’Silme İşlemini İptal Et’’ seçeneği ile Facebook hesap silme işleminiz iptal edilmiş olur.

Instagram Dondurma Linki yazımız için tıklayınız.



Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *