Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Kalıcı Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook kalıcı hesap silme işlemini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bu yazımız sizlere bu konuda ışık tutacaktır. Herhangi bir sebep nedeniyle Facebook hesabınızı silmek istiyorsanız; birkaç adım uyguladıktan sonra bunu gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızın devamını okuyarak Facebook hesabı nasıl silinir hakkında bilgi sahibi olabilir ve birkaç adımda Facebook kalıcı hesap silme ve kapatma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook sürekli yaptığı yeniliklerle kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Her ne kadar en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alsa da bazı Facebook kullanıcıları bu sosyal medya platformu üzerinde yer alan Facebook hesaplarını silmek istemektedir. Facebook hesap silme işlemleri için doğrudan hesabınızı silmek için bir bağlantısı bulunmamaktadır fakat birkaç basit adım sonucu kısa bir sürede Facebook hesabınızı silebilirsiniz.

Facebook Kalıcı Hesap Silme

Facebook hesabı kalıcı olarak silmek için aşağıda yer alan linki kullanabilirsiniz:

https://www.facebook.com/login/reauth.php?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhelp%2Fdelete_account#_=_

Yukarıda yer alan linke tıkladıktan sonra sizden şifrenizi girmeniz istenecektir. Daha sonra onay vermeniz halinde hesabınızın kalıcı olarak silme süreci başlayacaktır. Facebook hesabınızı silinmesi için bu işlemi yapmanız tek başına yeterli değildir bunun için 14 gün boyunca beklemeniz gerekecektir.

Facebook Hesabı Dondurma

Kapatmak yerine geçici bir süre Facebook hesabını dondurma seçeneği de bulunmaktadır. Bu işlemi yaparak hesabınızı geçici olarak dondurduktan sonra istediğiniz zaman geri dönebilirsiniz.

Facebook hesabınızı dondurmak için;

Facebook sayfanızda sağda en üstte bulunan yere tıklayarak buradan ayarlar kısmını seçin. Daha sonra sol tarafta bulunan sütunda Genel butonuna tıklayın. Ardından Hesabını Yönet’e tıklayarak karşınıza çıkan alanda sayfanın en altında yer alan Hesabı Dondur seçeneğine onay vererek hesap dondurma işlemi tamamlayabilirsiniz.

Facebook hesabı dondurma işlemi yaptıktan sonra tekrar Facebook’unuzu açmak isterseniz, e-posta adresinizi ve şifrenizi kullanarak tekrar Facebook hesabınıza etkinleştirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Facebook hesabınızı aktif değiştirdikten sonra, mevcut Facebook profilinizi bıraktığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Herhangi bir veri kaybı yaşanması söz konusu olmayacaktır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *